Home > Help > Java downloaden

Java downloaden

Java is software, voor het eerst uitgebracht door Sun Microsystems in 1995. Het is de onderliggende technologie die state-of-the-art software mogelijk maakt, waaronder spellen, hulpprogramma's en zakelijke toepassingen. Het is gratis verkrijgbaar voor vele verschillende computersystemen.

RRRummy werkt alleen als u Java heeft geïnstalleerd op uw computer. Omdat Java zo vaak wordt gebruikt, is Java waarschijnlijk al beschikbaar op uw pc.

Maar als RRRummy niet werkt, of als u een boodschap ziet dat er geen Java op uw computer is, dan moet u het eerst downloaden en installeren.

Windows

Voor computers met Windows kunt u Java downloaden van Oracle's Java download-pagina.

Macintosh

Voor Macintosh (OS X) biedt Apple hun eigen versie van Java. Gebruik de functie "Software-update" (beschikbaar in het Apple-menu) om te controleren dat u de laatste versie van Java op uw Mac heeft.

Linux

Voor Linux heeft u verschillende opties. Een mogelijkheid is om Oracle's Java voor Linux te downloaden.

U kunt ook kiezen voor de OpenJDK/IcedTea implementatie van Java. Waarschijnlijk vindt u de optie om dit pakket te downloaden en te installeren in het software update-beheer van uw computer.

Andere systemen

Ook voor andere systemen, waaronder tablet-computers of andere handheld apparaten, is Java mogelijk beschikbaar. Raadpleeg de ondersteunigns-pagina's voor uw systeem, of zoek op het internet naar een geschikt Java-pakket. Als Java beschikbaar is voor uw computer of apparaat, dan draait RRRummy daar waarschijnlijk ook op!